Corrupte werknemer opgepakt die eigen baas voor de gek hield en ruim miljoen euro verdiende

23 juni 2016 om 12:19
nl
De politie is een corruptiezaak op het spoor gekomen in Breda. FIOD en Openbaar Ministerie hebben woensdag voor ruim 1 miljoen euro aan onder meer contant geld in beslag genomen.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

De verdachte was een voormalige manager bij een bedrijf dat agrarische producten en biobrandstoffen verkocht. Politie en justitie denken dat hij klanten van zijn werkgever heeft bevoordeeld. Wat dat precies inhield, wil het OM niet zeggen in het belang van het onderzoek. Als tegenprestatie ontving hij giften van de klanten. De inkomsten daaruit verzweeg hij tegenover zijn baas.
OntslagenDe verdachte heeft zelf twee ondernemingen en ontving het geld onder de noemer 'advieswerkzaamheden'. Het vermoeden is dat de corruptie al in 2013 aan de gang was. Vorig jaar mei deed zijn baas aangifte en werd de werknemer ontslagen.
In Breda is een huis doorzocht en twee garageboxen. In Emmen was een huiszoeking bij een bedrijf. Bij het onderzoek is administratie, geld op bankrekeningen, een aandelenportefeuille en een auto in beslag genomen.  De man wordt officieel verdacht van niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.