Nieuwe ploegentijdrit waarbij één renner begint en vijf finishen

23 juni 2016 om 14:17
nl
De tactische wielerwedstrijd 'Red Bull Kop over Kop' wordt dit jaar verreden in West-Brabant, met start en finish in Breda. Zondag 18 september is de vernieuwende ploegentijdrit van 100 kilometer, waarbij één renner start en vijf renners finishen.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

Het is de tweede editie van de vernieuwende wielerwedstrijd. Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt.
Uithoudingsvermogen, samenwerking en taktiekEen team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één. Bij vier ‘overnamepunten’ langs het parcours stromen de andere ploeggenoten in.
Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. De ideale ploeg heeft vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.
Waar de overnamepunten dit jaar exact komen te liggen en wat de verschillende afstanden van de ploeggenoten zijn, wordt later bekendgemaakt.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.