Video

Meisje (1) aangereden in Schijndel, bestuurster auto (89) legt verklaring af

23 juni 2016 om 20:15 • Aangepast 21 november 2020 om 09:24
nl
Een 89-jarige automobiliste is donderdagmiddag doorgereden na het aanrijden van een anderhalfjarig meisje op de Diepenbrockstraat in Schijndel. Het ongeluk gebeurde rond twaalf uur.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Volgens de politie is het meisje aanspreekbaar. Ze is nagekeken in het ziekenhuis. "Het gaat naar omstandigheden goed met haar", laat een politiewoordvoerder weten. "Maar ze blijft voor de zekerheid wel een nachtje ter observatie in het ziekenhuis."

Wachten op privacy instellingen...

Vrouw uit buurtVolgens de politie reed de verdachte bestuurster in een kleine blauwgrijze auto. Volgens een agent moet zij de aanrijding gemerkt hebben. "Anders kun je beter je rijbewijs inleveren", zei hij tegen de vader van het meisje. "Maar dit is geen officieel politiestandpunt", benadrukt de politiewoordvoerder.
Rond kwart over twee meldde de politie via Burgernet dat de auto was teruggevonden. De 89-jarige bestuurster is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.
Het gaat om een vrouw die in de buurt woont. Volgens de buurtbewoners wordt er 'wel vaker te hard gereden in de straat'. Of dit ook de oorzaak van de aanrijding is, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

In blinde paniekWoensdag 27 april en zondag 1 mei werden er ook al kinderen aangereden, toen in Breda. Het ongeluk van 27 april gebeurde op de Veurnestraat. Daarbij kwam de 3-jarige Nassim om het leven. Ook hier reed de bestuurder door.
De aanrijding van 1 mei was op het kruispunt van de Arubastraat met de Sabastraat. De bestuurder van die auto stopte na het ongeluk even, maar reed daarna ook door. Volgens zijn advocaat gebeurde dit 'in blinde paniek'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.