Rapper Kempi mag niet naar uitvaart oom, maar hij pikt het niet: 'Was als een vader'

23 juni 2016 om 16:28
nl
"Het wordt de Eindhovense rapper Kempi niet gegund om naar de uitvaart van zijn oom te gaan", zegt advcaat Justus Faber namens de rapper. Vrijdag is de uitvaart maar de gevangenis geeft de rapper geen toestemming om daarbij te zijn.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De Eindhovense rapper zit nu in de gevangenis van Nieuwegein. Hij is veroordeeld voor verboden wapen- en drugsbezit. Zondag overleed zijn oom.
Gelijk of geen gelijk"Volgens de letter van de wet heeft de gevangenis gelijk", zegt advocaat Faber. Gevangenen krijgen geen verlof voor begrafenissen van derdelijns familieleden die overlijden. Een oom is derdelijns." Een woordvoerder van de gevangenis in Nieuwegein wil niet ingaan op persoonlijke gevallen.
Volgens de advocaat moet hier niet naar de letter van de wet , maar in de geest van de wet worden gehandeld. "Deze oom was als een vader voor Kempi. Het is onmenselijk om hem geen definitief afscheid te laten nemen."
Recht halenEr zijn videobeelden, appjes en verklaringen van familie die aantonen dat de band tussen Kempi en de overleden oom sterker was dan die  van een oom-neefrelatie. "Het wordt Kempi gewoon niet gegund. Wij gaan een zaak beginnen. Te laat voor Kempi, maar voor de andere gevangenen in een soortgelijke situatie in de toekomst."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.