De aller- allerlaatste loodjes: scholieren buigen zich over herexamens

23 juni 2016 om 20:04
nl
Veel jongeren zijn al lang bezig met vakantiebaantjes en feestvieren. Maar een paar moesten er donderdag nog flink aan de bak voor de allerlaatste herexamens.
Profielfoto van de Jong Arianne
Geschreven door
de Jong Arianne

De examens liggen keurig gesorteerd klaar. De examentafels zijn uitgestald. Niet iedereen die een herkansing doet doet dat om te slagen. Sommigen zijn al lang geslaagd, maar willen graag een hoger punt. "Ik denk dat de helft van de mensen die hier vanmiddag zit er is omdat ze een hoger punt willen", zegt Riël van Gastel van het Theresia Lyceum in Tilburg.
SchoolmodusMaar het blijft spannend. Want voor sommigen is het zakken of slagen. "Ze hebben vorige week pas gehoord dat ze gezakt zijn. En dan moet je opeens weer terug in de schoolmodus. En dat valt niet altijd mee."
Om half twee begonnen de herkansingen. Brahim was al geslaagd, maar ging voor een hoger cijfer. Hij was de eerste die weer de gang op stapte na een uur en een klein kwartiertje, omdat hij inzag dat een hoger punt met deze opgaven niet zou lukken.
"Ja, ik heb het opgegeven," zei hij met een knipoog. De anderen maakten wat langer gebruik van de gegeven tijd. En nu is het afwachten. Een weekje. Dan komt de uitslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.