Veel schade in Zuidoost-Brabant vanwege hagel en onweer - Omroep Brabant
Video

Veel schade in Zuidoost-Brabant vanwege hagel en onweer

24 juni 2016 om 09:21 • Aangepast 21 november 2020 om 09:23
nl
De weergoden waren Brabant donderdagavond niet goed gezind. De hele provincie ging gebukt onder heftig onweer. Maar in het zuidoosten was het het heftigst. Megagrote hagelstenen hebben daar voor veel schade gezorgd.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Via sociale media verspreidden getroffenen tal van foto's en filmpjes van gesneuvelde ruiten van woningen en auto's, omgewaaide bomen, gevallen dakpannen en buien met enorme hagelstenen. Een basisschool in Luyksgestel blijft vrijdag dicht vanwege een lekkend dak.

Wachten op privacy instellingen...

Meldkamers overspoeld met hulpverzoekenDe meldkamers van de veiligheidsregio's werden overspoeld met verzoeken om hulp, meldde veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
In Veldhoven sloeg de bliksem in een schoorsteen van een huis. In Deurne zijn auto's beschadigd en ruiten van auto's en woningen gesneuveld, melden gedupeerden op sociale media. In Asten zijn verschillende daken van huizen beschadigd geraakt. In Helmond is een boom omgewaaid in een voortuin. Deze viel gelukkig niet op een huis.
Schuilen onder viaductenOp de snelweg A2 bij Valkenswaard schuilden automobilisten onder viaducten voor de hagel. Die hadden dus geluk en liepen bijna geen schade op. Veel andere auto's liepen wel aanzienlijke schade op. Voornamelijk ruiten en spiegels moesten het ontgelden door de hagel. In Luyksgestel raakten zeker tientallen auto's beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Zo wapenen steden zich tegen steeds meer regen
De raadsvergadering van Valkenswaard is donderdagavond afgelast omdat er water in het gemeentehuis liep tijdens het onweer. De hal van het gemeentehuis, de raadszaal en een liftschacht liepen waterschade op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Basisschool vrijdag dichtBasisschool De Klepper in Luyksgestel is vrijdag dicht. De lessen gaan niet door omdat de schade aan het dak te groot is. Het dak is totaal lek, meldt de school op Facebook.
"We hopen dat u uw kinderen thuis kunt houden of bij iemand anders kunt onderbrengen. Wanneer dat écht niet mogelijk is, zullen we de aanwezige kinderen zien op te vangen, dan wel kunnen de kinderen helpen met emmer en dweil, graag van thuis mee te nemen!"
Straten staan blankIn Heeze vielen veel bomen om en kwamen straten blank te staan. Voornamelijk in de omgeving van het Ter Borchwardplein is de schade enorm. Fikse winden gingen daar gepaard met hagelstenen ter grootte van golfballen. Veel inwoners hebben last van schade.
De kerk in De Mortel liep schade op door blikseminslag. De klok is blijven hangen op 21.50 uur.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.