In Breda hoef je niet meer over die enorme trap om bij het station te komen

24 juni 2016 om 12:14
nl
Na vier jaar bouwen kunnen mensen weer van noord (Belcrum) naar zuid (centrum) door het station in Breda. Vrijdagochtend zijn de laatste bouwhekken verwijderd.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Op 1 maart 2013 ging het oude station in Breda op slot. Het moest tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Om de perrons te bereiken konden mensen vanaf dat moment gebruik maken van een tijdelijke loopbrug van circa 12 meter hoog.
TraplopenMet 76 treden een behoorlijke klim. Voor sommige mensen een welkome conditietraining, voor anderen juist een onmogelijk obstakel. "Het was een behoorlijke klim inderdaad. Maar goed ik hoefde nooit meer naar de sportschool", grapt een man in pak.
Nooit meer klimmenHijgend en puffend beklimmen de reizigers donderdag voor de laatste keer de voetgangersbrug bij het station Breda. Voor veel van hen is dat niet de eerste keer. Meer dan drie jaar hield de noodbrug van 116 meter lang met zijn 76 treden het Bredase station bereikbaar. De verbouwing daar is nu zo ver gevorderd, dat de brug overbodig wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.