Video

Hoofdverdachte vrijgesproken van kofferbakmoord Waalre

24 juni 2016 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 09:23
nl
De man, die wordt gezien als het brein achter de kofferbakmoord in Waalre, is vrijdag vrijgesproken van moord. Het hof vond het in hoger beroep toch niet bewezen dat de Eindhovenaar bij de dood van het slachtoffer was. Eerder werd de EIndhovenaar door de rechtbank tot 18 jaar cel veroordeeld.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De man gaat echter niet helemaal vrijuit. Het hof vindt het wel bewezen dat de man geholpen heeft bij het verbergen van het lijk. Hij krijgt daarvoor een celstraf van twee jaar. Omdat hij al langer in voorarrest heeft gezeten, is hij deze week vrijgelaten.

Wachten op privacy instellingen...

OnbegrijpelijkVoor de nabestaanden is de vrijspraak onverteerbaar. Volgens hen heeft de Eindhovenaar de moord beraamd omdat hij een drugsschuld bij het slachtoffer had. Dat in hun beleving de moordenaar van hun zoon en broer vorige week al vervroegd werd vrijgelaten was voor hen pijnlijk.
De familie van het slachtoffer kan weinig veranderen aan de situatie. De enige manier om de zaak over te doen is wanneer er vormfouten zijn gemaakt. De Hoge Raad gaat hier dan over.
DoodslagDe compagnon van de oorspronkelijke hoofdverdachte kreeg van het hof acht jaar cel met TBS. Eerder was hij veroordeeld voor 10 jaar gevangenisstraf. Het hof vond doodslag bewezen en betrokkenheid bij het verbergen van het lichaam.

Wachten op privacy instellingen...

In het voorjaar van 2013 werd het Eindhovense slachtoffer gevonden op een verlaten bosweg in Waalre.. Zijn lichaam lag in de kofferbak van een auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.