Ramp met giftrein naspelen? In Oudenbosch hebben ze er geen zin in

24 juni 2016 om 16:10
nl
Te weinig omwonenden van woonwijk Velletri in Oudenbosch willen zich laten evacueren tijdens een oefening van een ramp met een giftrein. Daarom gaat de geplande ontruimingsoefening van de Veiligheidsregio volgende week woensdag niet door.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio hadden maar vijftien omwonenden van het spoor zich aangemeld voor de oefening. Terwijl er zo'n vijftig tot honderd deelnemers nodig zijn.
HulpdienstenHulpdiensten zouden de ramp in de spoorzone woensdagavond voornamelijk op papier naspelen. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken, werd ook de hulp van omwonenden gevraagd. Ze zouden die avond van de hulpdiensten een sms krijgen om de wijk te verlaten en zich te melden op een opvanglocatie in het gemeentehuis.
Het was voor het eerst dat er zo'n ontruimingsoefening langs het spoor zou worden gehouden. "Wij vinden het erg jammer dat de oefening niet doorgaat. We denken dat mensen toch niet helemaal de urgentie zien", aldus de woordvoerster.  De oefening wordt uitgesteld naar het najaar.
Angst voor giftreinenIn Oudenbosch maken ze zich enorm druk over plannen om veel meer goederentreinen met gevaarlijke stoffen te laten rijden tussen Rotterdam en Antwerpen. Omwonenden vrezen voor ongelukken met de giftreinen. Ze willen dat er een apart spoor komt voor goederenvervoer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.