Indrukwekkende lichtshow in Brabantse lucht: bekijk hier de mooiste foto’s

24 juni 2016 om 16:13
nl
Heftig en onvoorspelbaar noodweer trok donderdagnacht over Brabant. Vooral in het zuidoosten ging het enorm tekeer, met stevige onweersbuien, extreem grote hagelstenen en oogverblindende bliksemschichten. Het KNMI kondigde zelfs code oranje af, waarmee de weerdienst waarschuwt voor extreem weer.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Hoe gevaarlijk ook, het onweer leverde fraaie en spectaculaire beelden op. Omroep Brabant heeft de meest indrukwekkende foto’s verzameld op een speciale Flickr-pagina. Een select deel hiervan vind je terug in bovenstaande slideshow.
ZIE OOK: 'Het lijkt een oorlogsgebied': auto's, daken en schuttingen naar de knoppen
Miljoenen euro's schadeDe verwachting is dat er voor tientallen miljoenen euro’s schade is aangericht door de hagelbuien. “Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee. Volgens sommigen leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto's zijn veranderd in poffertjespannen en veel daken en dakramen zijn gesneuveld'', aldus het Verbond van Verzekeraars.
De hagel viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Ook boeren en tuinders in het gebied melden een enorme hagelschade, vooral in Someren, Asten en Deurne waar veel glastuinbouw zit. Kassen zijn grotendeels verwoest en de producten in de kassen zijn niet meer te verkopen.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.