Video

Marianne Vos geen Nederlands kampioen op de weg, maar wel tevreden

24 juni 2016 om 16:25 • Aangepast 21 november 2020 om 09:22
nl
Geen Nederlandse titel op de weg voor Marianne Vos. De wielrenster uit Babyloniënbroek eindigde vrijdag op het NK als derde. Anouschka Koster pakte de titel. De ploeggenoot van Vos was medevluchtster Janneke Ensing in Goeree-Overflakkee in de sprint te snel af.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Het tweetal was ongeveer vijf kilometer voor het einde ontsnapt uit het peloton. Daarvoor waren er ook al meerdere ontsnappingen, maar die mislukten. Marianne Vos won de sprint van het peloton.
Toch tevredenOndanks dat ze de nationale titel misliep, is ze toch tevreden met haar derde plek. "Het doel van de ploeg was om vandaag de titel ie pakken. Dat is met Anouska Koster gelukt. Dat ik dan nog derde word, is meegenomen maar die titel is het belangrijkste. Daar ben ik blij om", aldus Vos.
De renster uit Babyloniënbroek had ook nog wat nieuws te vertellen. Want er is een nieuwe sponsor gevonden om de complete inboedel van de Rabo-Liv-ploeg over te nemen. "Het is zeker alleen kan ik nog niet zeggen wie dat gaat worden. Er volgen de komende weken nog wat gesprekken over de precieze invulling van alles. Zo lang dat niet helemaal duidelijk is, maken we de nieuwe sponsor nog niet bekend. Maar het gaat door dus dat is mooi." Het hoofddoel van Marianne Vos is over anderhalve maand de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Wachten op privacy instellingen...

De rensters moesten negen ronden van 14,6 kilometer afleggen, met start en finish op de Brouwerdam. Vorig jaar werd Lucinda Brand Nederlands kampioen. Marianne Vos deed toen niet mee. De laatste Nederlandse titel van Marianne Vos dateert alweer uit 2011.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.