Schijndelse (89) die kind aanreed mocht mogelijk niet autorijden

24 juni 2016 om 16:51
nl
De automobiliste die donderdag in haar woonplaats Schijndel een kind van een jaar aanreed, was mogelijk niet bevoegd om achter het stuur te zitten. De politie vermoedt dat de 89-jarige vrouw niet meer voldoet aan de eisen voor geschiktheid of rijvaardigheid. Haar rijbewijs is voorlopig ingenomen, omdat ze de plaats van een ongeval heeft verlaten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie meldt verder desgevraagd dat de Schijndelse een verklaring heeft afgelegd en dat er contact is geweest met de ouders van het kind. Ze wonen bij elkaar in de buurt. Het meisje was na de aanrijding aanspreekbaar, maar bracht de nacht uit voorzorg door in een ziekenhuis.
Politie schakelt CBR inDe politie heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, het CBR, op de hoogte gebracht. Het CBR kan besluiten dat de Schijndelse een cursus moet volgen of dat ze zich moet laten onderzoeken.
Ondertussen gaat de politie verder met haar onderzoek naar de toedracht van het ongeluk op de Diepenbrockstraat. Uiteindelijk is het aan justitie om al dan niet tot vervolging over te gaan.
 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.