Belgen komen kijken naar extra drukte in Chaam door Vlaamse tolheffing

24 juni 2016 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 09:22
nl
In Chaam zijn ze de overlast van vrachtverkeer in hun dorp helemaal zat. Sinds België in april de tolheffing heeft ingevoerd, is de overlast flink toegenomen.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Verkeersdrukte en filevorming leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties in het centrum. Vandaag kwamen er een aantal parlmentariers van het Beneluxparlement zelf kijken. Het forum met parlementariërs uit de drie betrokken landen kwam met een delegatie naar Chaam en Baarle-Nassau.
Kom kijkenInitiatiefnemer is CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert. "Ik wil de belgische collega's laten zien wat hun beleid teweeg brengt hier in Chaam". [Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/746288369475391488]
Belgen niet overtuigdDe klachten over vrachtverkeersoverlast na de Belgische tolheffing hebben dus ook onze zuiderburen bereikt. Jef van den Bergh, Belgisch volkswertegenwoordiger, is nog niet overtuigd. "Het is hier heel druk, maar het is niet zeker of de oorzaak de tolheffing is"  
Het Beneluxparlement heeft 49 leden: 21 Nederlanders, 21 Belgen en 7 Luxemburgers. Het is een parlementair instituut van de Benelux, zonder beslissingsbevoegdheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.