Historische zege Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders met Oranje-equipe - Omroep Brabant

Historische zege Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders met Oranje-equipe

24 juni 2016 om 21:43
nl
Maikel van der Vleuten uit Someren en Harrie Smolders uit Lage Mierde hebben met de Nederlandse springruiterequipe vrijdag, tijdens het CHIO in Rotterdam, de landenwedstrijd gewonnen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Van der Vleuten bleef op Verdi foutloos, net als Jur Vrieling en Willem Greve. Smolders kreeg met Emerald een tijdfout aan zijn broek, maar die werd weggestreept. Zwitserland eindigde als tweede en Duitsland werd derde.  
Dertien jaar geledenHet was voor het eerst in dertien jaar tijd dat de Nederlandse ruiters voor eigen publiek een wedstrijd om de Nations Cup wisten te winnen.
Door de zege in Rotterdam gaan de Nederlandse ruiters nu aan de leiding in de tussenstand van de landenwedstrijdenserie. De ploeg is zeker van deelname aan de finale in Barcelona en heeft zich verzekerd van deelname aan de competitie volgend jaar.
Gretig"Zo wil ik wel het wegstreepresultaat hebben”, lachte Smolders na afloop. Hij had wel een verklaring voor de fout. "Emerald was zo gretig de eerste ronde. Hij had na Rome geen wedstrijden meer gelopen en daarom moest ik hem iets corrigeren wat tijd kostte. Het was een schoonheidsfoutje. Alle paarden sprongen vandaag fantastisch.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.