Bewapende man aangehouden tijdens herdenking ‘aanslag Orlando’ in Tilburg

25 juni 2016 om 14:52 • Aangepast 21 november 2020 om 09:21
nl
In Tilburg is vrijdagavond tijdens de herdenking van de aanslag in Orlando een man (53) opgepakt. Hij bleek een ploertendoder op de zak te hebben.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Sommige van de aanwezigen vonden dat de man vreemd deed. Zo parkeerde hij zijn brommer op het terrein van de Heuvelse Kerk waar de deelnemers aan de herdenking verzamelden voor de dienst in de kerk. Daarna stak hij de straat over en bekeek het gezelschap vanaf de overkant. Hij had een dikke jas aan, terwijl het mooi weer was.
Rare situatieOmdat aanwezigen dat een rare situatie vonden waarschuwde de beveiliging de politie. Die hield de man aan en toen bleek hij een ploertendoder op zak te hebben. Volgens politiewoordwoordvoerder had de man niets kwaads in de zin. “Hij wist niet eens dat er een herdenking was.”
Wel gaf de politiewoordvoerder complimenten aan de beveiliging. “Die hebben hun werk in ieder geval goed gedaan. Je weet maar nooit.”
De man zou het wapen mee hebben genomen omdat hij zich niet veilig voelde. Hij vertelde de politie dat hij regelmatig de kerk bezoekt en niet wist dat er een herdenking was. De politie denkt daarom ook niet dat er een verband is tussen de herdenking en de verdachte.

Wachten op privacy instellingen...

Bloedigste aanslag ooitIn totaal waren er zo'n honderd mensen bij de dienst in Tilburg. Tijdens de dienst werd stilgestaan bij de aanslag van een Amerikaan van Afghaanse afkomst. Die schoot 12 juni in een gaybar in Orlando, in Florida, 49 mensen dood. 53 mensen raakten gewond. Hiermee was deze aanslag de bloedigste schietpartij ooit in de VS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.