Opera op de Parade gaat door, ondanks asbest in theater

25 juni 2016 om 15:08
Even leek het evenement op losse schroeven te staan, maar na overleg heeft de organisatie zaterdagochtend besloten dat de Opera op de Parade in Den Bosch dinsdag gewoon door kan gaan.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Vrijdagavond werd het Bossche Theater aan de Parade per direct gesloten, nadat er asbest was gevonden. Theatervoorstellingen die binnen gepland stonden zijn afgelast.
Omdat de Opera op de Parade voor het grootste deel buiten plaatsvindt, kan dat evenement gewoon doorgaan. Wel wordt er het een en ander aangepast, maar bezoekers zullen daar volgens de organisatie weinig van merken.
Het theater zou gebruikt worden als kleedkamer voor de 150 artiesten. Die wijken nu uit naar De Muzerije, Schola Cantorum en het Zwanenbroedershuis. Bij de Parade komen extra toiletten en de stroom voor de opera komt ergens anders vandaan.
Te zien op tvOpera Zuid en Philharmonie Zuidnederland spelen tijdens de Opera op de Parade de klassieker La Bohème. Daarin wordt het verhaal verteld van arme Parijse artistiekelingen, die zich verliezen in de kunst en de liefde. Omroep Brabant zendt de opera live uit op tv, op dinsdag 28 juni om 20.30 uur.

Wachten op privacy instellingen...