Henk Krol en Emile Roemer weer lijsttrekker bij Kamerverkiezingen

25 juni 2016 om 15:41 • Aangepast 21 november 2020 om 09:21
nl
Henk Krol wordt tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer weer lijsttrekker voor zijn partij 50PLUS. De partij heeft hem daarvoor gevraagd, zo meldde de Eindhovenaar in Alles Mag Op Zaterdag, het zaterdagse radiomagazine van Omroep Brabant. Later op de dag stemde de partijraad van de Socialistische Partij in met Emile Roemer uit Boxmeer als lijsttrekker voor deze partij.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Krol hield in de radio-uitzending nog wel een kleine slag om de arm: "Ik denk dat het antwoord uiteindelijk wel 'ja' zal zijn. Al is dat niet aan mij, maar aan de partij."
HuisartsToch lijkt het van slechts één ding af te hangen: zijn gezondheid. Krol heeft zich laten keuren bij de huisarts, om te controleren of hij gezond genoeg is om nog vier jaar in het parlement te kunnen zitten. De verkiezingen zijn volgend jaar, op 17 maart.
FoutenKrol is blij dat het bestuur van de partij achter hem staat. Want begin deze maand bleek uit onderzoek dat kiezers van 50PLUS weinig vertrouwen hebben in hem. "Vertrouwen komt te voet en gaat te paard", zegt Krol. "Ik ben daarom blij dat het hoofdbestuur me gevraagd heeft om nog een keer de kar te trekken."
Ondanks de kritiek denkt Krol dat hij nog steeds geschikt is als lijsttrekker. "Ik heb één keer de fout gemaakt om een stapje terug te doen", doelt hij op zijn vertrek uit de Kamer nadat er een onderzoek naar hem gedaan werd. "Dat versterkte het gevoel: hij zal wel fout zijn. Maar daar heb ik van geleerd. Ik zal dat niet zomaar meer doen."

Wachten op privacy instellingen...

FelicitatiesHij blijft ook nog steeds mensen feliciteren. Vorig jaar maakte hij de fout door via Facebook de overleden Joost Zwagerman te feliciteren met zijn verjaardag. "Ik word niet ziek van de kritiek, ik maak er juist grapjes over. Als je jezelf recht in de spiegel kunt kijken en weet dat er niets aan de hand is, dan heb ik iets van: dat gaat wel weer over."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.