Video

Moreno Hofland moest benen stil houden tijdens NK wielrennen: 'Ik moet me aan de tactiek houden'

25 juni 2016 om 19:18 • Aangepast 21 november 2020 om 09:21
nl
Even leek Moreno Hofland uit Roosendaal in een kansrijke positie te verkeren toen hij zaterdagmiddag bij het NK wielrennen in een twaalf man sterke kopgroep zat. De spurter van LottoNL-Jumbo moest echter zijn kansen opofferen voor ploeggenoot Dylan Groenewegen, die zich in de massasprint tot Nederlands kampioen kroonde.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

"Ik zat met Mike Teunissen en Martijn Keizer vooraan met nog drie ronden te gaan", kijkt Hofland terug op zijn NK. "Het was voor ons een goede situatie. Maar we mochten niet rijden. Dat is ook ploegenspel. Voor mij is dat jammer."
JokerZo had de kopgroep geen kans van slagen en knapte Hofland in de finale nog wat werk op voor Groenewegen, die door de ploeg naar voren was geschoven om het in de beoogde massasprint af te maken. De Amsterdammer was in de eindsprint duidelijk de sterkste. "Dylan was onze joker. Zo bekeken heeft het goed uitgepakt", aldus Hofland, die wel baalde omdat hij zichzelf ook als joker zag. "Natuurlijk, zelf wil ik ook winnen. Dat heb ik ook gezegd. Het is natuurlijk kut, dat woord mag ik misschien niet zeggen. Maar ik moet me wel aan de tactiek houden. Als ik niet door mag rijden, dan houdt het op."

Wachten op privacy instellingen...

Lang leek de 24-jarige Hofland voor LottoNL-Jumbo het paradepaardje voor de massasprints te worden, maar de Roosendaler lijkt nu voorbijgestreefd door Dylan Groenewegen, het andere aanstormende talent van de ploeg. Hofland beaamt dat hij een moeizaam seizoen doormaakt, maar bestrijdt dat hij bij de ploeg niet lekker in zijn vel zit. "Kijk, qua overwinningen is het niet wat ik hoopte. Het traject met de sprinttrein is voor mij lastig. Maar ik zit wel goed in mijn vel, conditioneel gaat het goed. Ik heb ook vooral World Tour-koersen gereden, dan is winnen moeilijker."
Volgend seizoenHet contract van Hofland bij LottoNL-Jumbo loopt na dit seizoen af. Hij weet nog niet of er volgend jaar een plekje voor hem in de ploeg is of dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken. "Ik weet er nog niet veel van. Ik weet het echt nog niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.