Wijkagent werkt sneller dan digitale aangifte bij opsporen gewelddadige winkeldief

25 juni 2016 om 19:20
nl
Ondanks een inschattingsfout van de politie is zaterdag een man aangehouden, die voor bijna tweehonderd euro aan spullen zou hebben gestolen uit een supermarkt in Breda. Ook had hij klappen uitgedeeld en een medewerker van de winkel koffie in het gezicht gegooid.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Na de diefstal, die donderdag werd gepleegd, werd contact opgenomen met de politie, die adviseerde via internet aangifte te doen.
Herkend aan hand van beelden en horlogeDe wijkagent handelde alerter. Via hem begon een onderzoek waarbij aan de hand van beelden en een horloge van de verdachte de man kon worden opgepakt. Het gaat om een 46-jarige zwerver.De man had een zaak aan de Ginnikenweg uitgekozen voor zijn delict. Hij laadde er een tas vol met eten, drinken en andere spullen. Nadat hij een gratis kopje koffie had gedronken, liep hij nonchalant de winkel uit. Het winkelpersoneel had hem echter in de smiezen. Flink gevechtEnkele medewerkers liepen achter hem aan en hielden hem tegen. Dit ontaardde volgens de politie in een flink gevecht waarbij rake klappen vielen en klemmen werden aangezet. Eén van de werknemers kreeg koffie in zijn gezicht, waarna het personeel hem moesten laten gaan voor hun eigen veiligheid.De spullen, die 194 euro waard waren, bleven achter. Net als een horloge van de man. Dit uurwerk en camerabeelden waarop de man werd herkend, zetten de wijkagent op het spoor van de boosdoener. Hij werd zaterdagmorgen gearresteerd in een huis aan de Baronielaan in Breda waar hij zou verblijven.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.