Waterstand daalt maar langzaam na noodweer

25 juni 2016 om 21:06
nl
De waterpeilen in het oosten en midden van Brabant zijn mondjesmaat aan het dalen na het noodweer van de afgelopen dagen. De bodem is nog steeds verzadigd en overal is het nog erg nat, melden de waterschappen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

LEES OOK: Nachtwerk voor waterschappen vanwege noodweer
Donderdagnacht viel in korte tijd plaatselijk tot 40 millimeter water en dat zorgde voor veel overlast. Ook zaterdag heeft het geregend en zondag wordt weer regen verwacht.
Overvolle ReuselHet waterpeil in de beken, sloten en rivieren is langzaamaan aan het dalen. De meeste neerslag viel in Reusel en Hapert en daarom staat het water in de Reusel bij Diessen zaterdag nog steeds erg hoog.
LEES OOK: Zo wapenen steden zich tegen steeds meer regen
"Al het water stroomt naar de Reusel en veroorzaakt een golf van hoge waterstanden van het begin van de beek naar het lager gelegen gedeelte bij Diessen, Middelbeers en uiteindelijk bij Esch in de Essche Stroom", zegt Waterschap De Dommel.
ZandzakkenIn Berlicum zijn zaterdag zestig grote zandzakken in de Aa gelegd. Het regenwater heeft de afgelopen dagen een stuk van een nieuwe kade weggespoeld.
Een vaarverbod dat werd ingesteld voor de Dommel is zaterdag voor een groot deel weer ingetrokken. Alleen voor het traject Wilhelminakanaal (Son) en de splitsing Dommel en Omleidingskanaal bij Boxtel blijft het van kracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.