Beachvolleybalster Sophie van Gestel naar Olympische Spelen: 'Nu met andere intentie'

25 juni 2016 om 21:09
nl
Beachvolleybalster Sophie van Gestel uit Oostelbeers mag weer meedoen aan de Olympische Spelen. Ze veroverde zaterdag een ticket door met het Nederlands team het landentoernooi om de Continental Cup in het Noorse Stavanger te winnen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Sophie van Gestel vormde in Noorwegen zoals gebruikelijk een koppel met Jantine van der Vlist. Het tweede Oranjeteam bestond uit Jolien Sinnema en Rimke Braakman.
'Stem brak'In de finale was Oranje te sterk voor Oekraïne. Daar waren wel drie wedstrijden voor nodig. Van Gestel en Van der Vlist wonnen de eerste wedstrijd, Sinnema en Braakman verloren het tweede duel, maar daarna bezorgden Van Gestel en Van der Vlist Oranje alsnog de zege.
"Mijn stem is een beetje brak", lacht Van Gestel de ochtend na haar zege. "We hebben zaterdagavond een klein feestje gevierd. We zijn ontzettend blij met onze overwinning. Het was een emotionele week. Iedereen in Stavanger speelde om één ticket naar Rio. Die spanning voelde je tijdens het toernooi."
DrukDat Oranje zich plaatste voor de finale was op papier niet verrassend. De tegenstander in de eindstrijd was wel een surprise. "Oekraïne is niet een team dat je verwacht in de eindstrijd", geeft Van Gestel toe. "Maar Oekraïne speelde echt een goed toernooi."
De druk lag dan ook op de twee Nederlandse duo's. "Dat merkte je ook tijdens de eerste set van de beslissende derde wedstrijd. Onze tegenstanders stonden vrijer te spelen. Maar in de tweede set bedachten we: wij laten Oekraïne niet naar de Spelen gaan. Vanaf dat moment speelden we een heel goede wedstrijd."
In spoor van Marleen van IerselHet ene ticket dat Nederland in Stavanger veroverde gaat naar Van Gestel en Van der Vlist, omdat zij op de wereldranglijst hoger staan dan Sinnema en Braakman. Marleen van Iersel uit Goirle had zich, met Madelein Meppelink, al eerder gekwalificeerd voor de Spelen.
Het is voor de tweede keer op rij dat Sophie van Gestel Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Zomerspelen. Vier jaar geleden was ze van de partij in Londen. In de Engelse hoofdstad werd ze met haar toenmalige partner Madelein Meppelink uitgeschakeld in de achtste finales.    
'Doelstelling bespreken'Die prestatie was verrassend, omdat Van Gestel en Meppelink nog niet zo lang een duo vormden en ze zich op het nippertje hadden geplaatst. De afgelopen jaren heeft Van Gestel haar naam in de beachvolleybalwereld gevestigd.  
"Ik ga nu denk ik met een andere intentie naar de Spelen", geeft de Oostelbeers toe. "Vanaf volgende week gaat de focus op Rio en dan gaan we de precieze doelstelling bespreken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.