Regen of zonneschijn, alleen maar lachende gezichten op Festival Mundial [FOTO'S]

26 juni 2016 om 18:19
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Festival Mundial (foto: Jesse van Kalmthout)
Omroep Brabant
Overal optredens (foto: Jesse van Kalmthout)
1/4 Festival Mundial druk bezocht
Regen of zonneschijn, poncho's of zonnebrillen, bij Festival Mundial maakt het niet uit, want gezellig is het toch wel. Meer dan zevenhonderd artiesten uit 36 verschillende landen waren dit weekend aanwezig in Tilburg voor de 29e editie van Festival Mundial. Het festival was zowel zaterdag als zondag uitverkocht.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

[Facebook:body:https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/1283358851687946] Vooral het optreden van Ronnie Flex was een succes. De zaal waar hij optrad stond ramvol met vooral kinderen en hun ouders. Voor de deur van de zaal was de rij wachtenden tientallen meters lang.
Bekijk alle foto's van onze fotograaf in ons Facebook-album.
'Alles is leuk aan hem'"Hij maakt gewoon hele toffe muziek", zegt een meisje smachtend, terwijl ze staat te wachten tot ze naar binnen mag. Een ander is het al wel gelukt om binnen te komen, ze gilt van geluk. "Echt super vet!! Alles is leuk aan hem!"
De zaal met de naam 'De Smederij, is afgeladen vol. Er is duidelijk niet gerekend op zoveel publiek. Een vader met jonge kinderen staat nog te wachten in de rij. "Dit is wel zonde, wij komen speciaal voor Ronnie Flex, maar we kunnen gewoon niet meer naar binnen." [tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/747042969132367872]
Het optreden van de net zo populaire Lil Kleine zou in eerste instantie aansluiten op dat van Ronnie Flex, in dezelfde kleine zaal. "We hebben dat nu verplaatst naar een iets later tijdstip op een buitenpodium, dan is er meer plek. Zo kunnen meer mensen van het optreden genieten", laat de organisatie weten.
Biertje erbijMet een biertje in de hand was het echt genieten in de zon. "We hebben voor anderhalf muntje een heerlijk witbiertje, echt super", zegt een jongen die met vrienden bij een statafel hangt. "Zo met de zon erbij hebben we niks te klagen."
[tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/747049845614059521]Toch was het niet alleen maar zonneschijn, want ook buien trokken over. Gelukkig waren veel bezoekers daar op voorbereid. "Ik heb speciaal voor festival een poncho gekocht, dit is de eerste keer dat ik hem aan kan", zegt een bezoeksters met een bijzonder kleurijke poncho met print.
Een ander maakt zich niet zo druk om een druppeltje regen. "Het kan mij niet nat genoeg zijn en anders kan ik altijd nog ergens binnen gaan staan."

Wachten op privacy instellingen...