Video

Spelers Helmond Sport maken eerste meters in nieuw seizoen

26 juni 2016 om 19:36
nl
Ook de spelers van Helmond Sport zijn aan het nieuwe seizoen begonnen. Zondag werkten ze in het stadion de eerste training van hun nieuwe trainer Roy Hendriksen af. Zo'n 250 supporters keken naar de verrichtingen van de ploeg.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Op de eerste training ontbrak de nieuwe aanwinst Ferhat Kaya. De keeper die overkomt van Fortuna Sittard sluit dinsdag aan bij de groep. De andere nieuwe keeper, Joris van Gerwen, trainde wel mee.
ContractloosOpvallend was dat er drie spelers zonder contract meededen. Marc Höcher, oud-Helmond Sport en oud-Willem II, houdt zijn conditie op peil bij de Helmonders. Christian Supusepa hoopt zich bij Helmond Sport in de kijker te spelen en er een contract uit te slepen. Net als Rodny Lopes Cabral. De 21-jarige verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord.
MogelijkhedenOf deze spelers echt een contract aangeboden krijgen, is nog maar de vraag. Trainer Roy Hendriksen daarover:"Ze trainen mee. Dat betekent dat er mogelijkheden zijn." Maar nu draait het volgens de trainer vooral om het samen trainen en elkaar leren kennen.
EindstationOp het trainingsveld bij Helmond Sport ook een oude bekende; Robert Braber. Hij debuteerde in een Helmondshirt in het betaald voetbal. Of hij ook zijn laatste wedstrijd bij Helmond Sport speelt, weet hij nog niet. "Ik zeg zelf dat ik nog wat jaartjes meekan. Maar het zou kunnen dat dit mijn laatste station in het betaald voetbal zal zijn."
Trainer Roy Hendriksen is heel blij met een ervaren kracht als Braber. "Hij is een verbindingsstuk richting de staf en de spelersgroep." Verder is Braber volgens Hendriksen 'heel gretig'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.