Video

Moeder en baby vast in ruimte onder lift in Bart Smit

27 juni 2016 om 13:00 • Aangepast 21 november 2020 om 09:20
nl
Een bizar liftongeval bij een Bart Smit zondagmiddag in winkelcentrum Woensel in Eindhoven leidt tot een onderzoek van de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Personeel en bezoekers van de speelgoedwinkel in winkelcentrum Woensel wisten de moeder en haar kind te bevrijden.
Profielfoto van Oosterum van AstridProfielfoto van Annebelle Nooteboom
Geschreven door
Oosterum van Astrid & Annebelle Nooteboom

De vrouw zou op de begane grond op de liftknop gedrukt hebben, waarop de deur opende. Echter, de lift zelf was nog op een andere verdieping. De moeder had dit niet door en stapte met haar kinderwagen in de ruimte achter de liftdeur, die daarop dichtging.

De Inspectie gaat onderzoeken of Bart Smit of een bedrijf dat de lift schoonmaakt nalatig is geweest. Vermoedelijk is bij het schoonmaken van de lift niet alles gedaan wat had moeten worden gedaan om dit te voorkomen.
Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed, meldt de politie.
Lift kwam naar beneden"Omstanders en winkelpersoneel hebben de deur open kunnen krijgen en de twee onder de lift vandaan gehaald", vertelt een politiewoordvoerder. Hierbij zou iemand verwondingen aan zijn voet hebben opgelopen.
De speelgoedwinkel is erg geschrokken van het incidient.
''Wij vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd en zoeken uiteraard nogmaals contact met de betrokkenen om dit tot uiting te brengen en om te vernemen hoe het nu met ze gaat'', reageert een woordvoerder van Bart Smit.
Onderzoek ArbeidsinspectieDe Inspectie SZW laat weten dat het technisch gezien gaat het niet om een arbeidsongeval. Maar in dit soort gevallen onderzoeken we of alle veiligheidsvoorschriften in acht zijn genomen", laat een woordvoerder maandagochtend weten.
Bart Smit laat weten dat ook zij een uitgebreid onderzoek is begonnen. ''We bekijken hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren en vooral hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit zich in de toekomst nooit meer zal herhalen,'' zegt een woordvoerder van Bart Smit. De lift is tot die tijd buiten werking gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.