Kantoren Theater aan de Parade veilig na asbestvondst: deel medewerkers weer aan de slag

27 juni 2016 om 13:43
nl
Het kantoorgedeelte van het Theater aan de Parade in Den Bosch is maandag weer in gebruik genomen. Het theater ging vrijdag op slot vanwege de vondst van asbest. Uit onderzoek van een gespecialiseerd bureau is volgens wethouder Huib van Olden van Cultuur gebleken dat de situatie in de kantoren veilig is.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Een aantal medewerkers van het theater is maandag dan ook weer op kantoor aan de slag gegaan. De rest van het theater blijft dicht. Voorstellingen die deze week gepland stonden, gaan niet door.
Het asbestonderzoek dat het gespecialiseerde bedrijf momenteel uitvoert, is volgens de wethouder eind van de week klaar. Dan wordt bekeken wanneer het theater weer open kan en welke maatregelen genomen moeten worden. Dit laat hij weten in een brief aan de gemeenteraad.
Geen verrassingVolgens de wethouder is het geen verrassing dat er in het theater asbest is gevonden. Dit gezien de tijd waarin het pand gebouwd is. Volgens de wethouder zijn er na eerste metingen geen asbestdeeltjes in de lucht gemeten. Nu het theater gesloten is, is de kassa tijdelijk te vinden aan de Sint Josephstraat 18 in Den Bosch.
Zaterdag werd al duidelijk dat de Opera op de Parade dinsdagavond gewoon door kan gaan. Opera Zuid en Philharmonie Zuidnederland spelen tijdens dit evenement de klassieker La Bohème. Omroep Brabant zendt de opera morgen live uit op tv vanaf 20.30 uur.
Vragen Bossche GroenenDe Bossche Groenen hebben dit weekend vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch over de asbestvondst. De partij wil onder meer weten of werknemers en bezoekers van het theater de afgelopen jaren gezondheidsrisico’s hebben gelopen.
De asbestvondst werd gedaan bij onderzoek ter voorbereiding op de verbouwing van het theater.
LEES OOK: 'Den Bosch krijgt het theater dat het nodig heeft', keuze valt definitief op ontwerp UNStudio

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.