800 van de 1100 huizen in Luyksgestel beschadigd: 'Schade is enorm'

27 juni 2016 om 20:28
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Luyksgestel vanuit de lucht (Omroep Brabant)
1/8 Luyksgestel gaat nog altijd gebukt onder schade als gevolg van noodweer
Nog altijd herstelt een deel van Brabant van het noodweer afgelopen week. Zo ook in Luyksgestel. Daar zijn 800 van de 1100 huizen beschadigd, vertelt een dakdekker aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Aan het repareren van de pannen komt Eddie van dakdekkersbedrijf Slimdak nog niet toe. “We kunnen pas echt met 't herstel beginnen als ook de verzekeringen meer duidelijkheid hebben geboden.”
De dakdekkers proberen iedereen te helpen, maar door de drukte is dat bijna onmogelijk. “Ik denk niet dat er ooit zoveel huizen in de omgeving in zo’n korte periode beschadigd zijn door noodweer. De schade is enorm.”[tweet:body:www.twitter.com/khouterman/status/747362615958114304]BakkerijmuseumZo ook in het Bakkerijmuseum in Luyksgestel. Daar staan overal emmertjes op de grond. Het plafond van het museum is compleet doorweekt. “We proberen te redden wat er te redden valt”, zegt medewerkster Sandra.[tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/747405142664806404]Poetsen is nog niet aan de orde, eerst wordt alles veiliggesteld.
“Er is veel water naar beneden gelekt”, beaamt Sandra. “De voorraad is beschadigd. De plafonds zijn beschadigd. Je vraagt je af wat er niet nat is geworden. Nee, er is aardig wat schade.”[tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/747364563272740864]Gewoon doorgaanHet opruimen is te doen, stelt Sandra. “We moeten gewoon doorgaan. Wat er ook gebeurt. Daar staan Bergeijk en Luyksgestel om bekend.”
Hoelang het museum nog bezig is met het herstel, is volgens Sandra lastig vast te stellen. “Maar we doen allemaal ons best. We hopen zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Binnen nu en twee weken moet dat eigenlijk het geval zijn."
In Someren is de schade evenzeer groot. Daar zijn veel kassen kapotgegaan door het extreme weer. De schade zou een half miljard bedragen, meldt ZLTO Someren. [tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/747407573947682816]

Wachten op privacy instellingen...