Slachtoffers bizar liftongeluk in Bart Smit maken het goed

27 juni 2016 om 18:52
Omroep Brabant
Archieffoto: Politie
Omroep Brabant
1/2 Archieffoto: Politie
De slachtoffers van het bizarre liftongeluk in winkelcentrum Woensel in Eindhoven maken het goed. Dat laat de politie maandagmiddag weten. Een moeder stapte zondag met haar kind in de Bart Smit de lift in, terwijl er helemaal geen lift was. Hierbij raakte het kind lichtgewond. Personeel en bezoekers van de speelgoedwinkel bevrijdden de twee.
Profielfoto van Nooteboom Annebelle
Geschreven door
Nooteboom Annebelle

De vrouw stapte zondag op de begane grond de lift in terwijl er helemaal geen lift was. De lift was nog op een andere verdieping toen de moeder met haar kinderwagen in de ruimte stapte.
Buggy stopt de liftDe liftdeuren gingen dicht, de lift kwam naar beneden en drukte de vrouw en kinderwagen tegen de grond. De lift stopte pas op 50 centimeter boven de grond. Volgens de politie komt dit vermoedelijk doordat het gevaarte met de buggy in aanraking kwam.
Uit een reconstructie blijkt dat de deur van de lift door een schoonmaker is geopend met een noodsleutel. Na het schoonmaken van de vloer van de liftschacht is de deur niet afgesloten. Hierdoor kon de vrouw de ruimte onder de lift inlopen, terwijl de lift op een andere verdieping was. Dat meldt het ED.
Moeder en kind maken het dus naar omstandigheden goed. Het kind had lichte verwondingen en beiden zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Wat hun exate verwondingen waren, is niet bekendgemaakt.[tweet:body:https://twitter.com/brigadierehvlim/status/747149843076878336]Grote paniekHet ongeval leidde tot grote paniek in de winkel. Verschillende omstanders en het winkelpersoneel verwijderden met man en macht de twee schuifdeuren van de lift om moeder en kind te bevrijden.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...