Nu ook twee kerken in Grave beklad met satantekens: 'Van de kerk heb je af te blijven'

28 juni 2016 om 10:11
nl
Er zijn satantekens op twee kerken van de Parochie H. Elisabeth in Gassel en Grave aangebracht. Het is niet voor het eerst dat kerken in het Land van Cuijk zijn beklad. Vreselijk, vindt Hans Alkemade van de parochie. "Je blijft gewoon van andermans spullen af en al helemaal van de kerk."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Als eerste prijkte er dit weekend opeens een satanster op de H. Johannes de Doperkerk van Gassel. Maandagavond, na het sluiten van de Mariakapel, is er een satanster gespoten op de deur van de dagkapel en, waarschijnlijk daarna, op de muur van de Graafse stadskerk.
ZIE OOK: Kerk en pastorie Sambeek weer beklad met pentagrammen
Een satanster is een pentagram, maar dan op zijn kop. In het modern satanisme wordt het symbool gebruikt als teken van de duivel. Dat dit het is is nog extra pijnlijk voor de parochie. "Je weet niet wat iemand er mee wil zeggen. Vandalisme is al erg, maar hier kan nog een lading onder zitten", vertelt Alkemade. "We zijn er wel erg door geraakt."
ZIE OOK: 'Belhamel die zich kapot verveelt' zet mogelijk satanstekens op gebouwen in Land van Cuijk
‘Sprongetje van 15 kilometer’Hans Alkemade van de Parochie H. Elisabeth laat weten dat de satantekens ‘knap verzorgd’ zijn. “Dat zijn niet zomaar kwajongensstreken. Het ziet er professioneel uit. Dit speelt nu al een week of zes in de omgeving. Maar nu hebben ze een sprongetje van zo’n 15 kilometer gemaakt.”
Het kerkbestuur doet aangifte en zal de tekeningen, eventueel in overleg met de gemeente Grave, van de godshuizen verwijderen. Dat gaat nog flink wat kosten, vreest Alkemade. Het is geen kwestie van een sponsje erover en klaar. "Als het op normale stenen is moet je al extra apparatuur hebben. Maar het reinigen van een natuurstenen muur of een antieke deur, dat doe je niet zomaar even."
"Ik denk dat men in de omgeving druk bezig is met het achterhalen wie dit heeft gedaan. Wij hebben er wel vertrouwen in dat de dader binnenkort tegen de lamp of de camera loopt", besluit Alkemade. "Wij gaan eerst schoonmaken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.