Kamerlid Erik Ronnes vindt woord 'ramp' niet te groot voor situatie boeren in Zuidoost-Brabant

28 juni 2016 om 11:15
nl
Het woord ‘ramp’ is wat betreft Tweede Kamerlid Erik Ronnes van het CDA niet te groot om de gevolgen van het noodweer van afgelopen donderdag voor de boeren in Zuidoost-Brabant te omschrijven. Een oproep aan het kabinet om het gebied rond Someren uit te roepen tot rampgebied zodat boeren sneller geholpen kunnen worden, wil het Kamerlid uit Boxmeer dinsdagochtend op Omroep Brabant radio echter niet doen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

"Het is de verantwoordelijkheid van de minister of staatssecretaris om de situatie in het gebied zelf te aanschouwen”, geeft hij aan. “Zodat ze daar waar nodig actie kunnen ondernemen. Iets dat het kabinet echt zelf moet besluiten.”
LEES OOK:  'Roep omgeving Someren uit tot rampgebied', LTO wil dat overheid boeren helpt
Misschien had minister-president Rutte maandag vanuit Dongen waar hij de vernieuwde fabriek van Coca-Cola opende wel even door het gebied moeten rijden, oppert hij.  
'Extreem veel water'Dat er maatregelen genomen moeten worden, staat wat Erik Ronnes betreft buiten kijf. “Ik woon zelf in Boxmeer”, zegt hij. “Dus ik weet hoeveel water inmiddels is gevallen in Oost-Brabant. Het is extreem veel.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.