Wegens succes geprolongeerd: Breda krijgt extra editie gezelschapsspel Monopoly

28 juni 2016 om 12:21
nl
Er komt een extra editie van 1000 spellen van de Bredase variant van het gezelschapsspel Monopoly. Het bordspel werd voor de laatste keer in december 2015 uitgebracht en was binnen drie dagen uitverkocht. Een reden voor het bedrijf RB-media om extra spellen op de markt te brengen. "Mensen willen het echt dolgraag hebben."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De Grote Markt, de Baronielaan, de Haagse Markt of bijvoorbeeld het Van Coothplein, de bekende straten of plaatsen in Breda komen er allemaal in voor. In 2015, tien jaar na de vorige uitgifte, was de Bredase editie van Monopoly zo populair dat er rijen stonden voor het verkooppunt van de VVV en was het spel binnen 'no time' uitverkocht.  
'Stukje promotie voor Breda'"Het was een enorm succes", zegt directeur Rudy Beers van RB-Media. "En door het grote aantal reacties, leek het mij een goed idee om er nog meer te laten maken. Ik ga er niet rijk van worden, ik hoop quite te spelen. Financieel is het echt niet interessant, maar dat vind ik niet erg. Het is altijd leuk om wat voor Breda te doen, ik zie het als een stukje promotie voor de stad."  
NAC-tintjeHet spel is hetzelfde als de uitgave in 2015, alleen is er een tintje NAC toegevoegd. Op de doos is nu een groep juichende fans van de Bredase voetbalclub te zien. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar Samen voor NAC, een stichting die de club op allerlei manieren ondersteunt. De Bredase editie van Monoply kost 49,95 euro en is vanaf dinsdagmiddag te koop, ditmaal uitsluitend online.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.