Hakenkruizen en duivelssterren: weer slaan vandalen toe bij kerk Land van Cuijk

28 juni 2016 om 12:40
nl
De kerk van Mill is in de nacht van maandag op dinsdag beklad met wansmakelijke teksten en tekens. Het is goed raak, de laatste weken. Religieuze plekken door het hele Land van Cuijk zijn keer op keer doelwit van vandalen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De dader heeft maandagnacht verschillende symbolen op de kerk gespoten, meldt de politie van Cuijk. Die van Mill wordt nu ontsierd door het woord ‘niggers’, hakenkruizen met de afkorting ‘NL’ en het - inmiddels helaas welbekende - pentagram.
Eerder waren twee kerken van de Parochie H. Elisabeth in Gassel en Grave het doelwit. De H. Johannes de Doperkerk in Gassel had dit weekend opeens een satanster op de muur staan, maandagavond stond eenzelfde ster op de deur van de dagkapel en de muur van de Graafse Stadskerk.  
Duivelsteken op de muurDat pentagram wordt het afgelopen jaar met regelmaat aangetroffen op onder meer kerken in de regio. Het is een vijfpuntige ster met een rondje erom, een algemeen bekend symbool van satanisme. Theoloog Frank Bosman zei eerder al tegen Omroep Brabant dat hij denkt dat de dader een belhamel is die zich kapot verveelt. “Het is misschien wel iemand die christenen wil shockeren.”
Dat shockeren, dat lukt aardig. Kerken, pastorieën, kruizen en altaren werden beklad. De tekens zijn door het hele land van Cuijk geplaatst. In onder meer Boxmeer, Sambeek, Cuijk, Oploo, Wanroij, Gassel, Grave en Oeffelt werden dergelijke bekladdingen al aangetroffen. Sinds maandagnacht dus ook in Mill.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.