Video

Zes jaar cel voor man die 14-jarige Iris van der Landen uit Loon op Zand doodreed

28 juni 2016 om 14:53 • Aangepast 21 november 2020 om 09:18
nl
De automobilist die vorig jaar in Tilburg de 14-jarige Iris van der Landen uit Loon op Zand doodreed, moet zes jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald. Ook heeft de man een maximale rijontzegging van tien jaar gekregen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens de rechtbank is doodslag wettelijk en overtuigend bewezen. "Dit is zeer ingrijpend leed. Meisje met een leven voor zich is uit het leven weggerukt", aldus de rechter.
De 32-jarige Sam W. uit Capelle aan den IJssel reed in de vroege avond van 12 september 2015 met hoge snelheid door Tilburg. Hij negeerde meerdere rode verkeerslichten en haalde snelheden van soms boven de tweehonderd kilometer per uur. Op de Stokhasseltlaan ging het mis en werd het meisje geschept. Iris overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Wachten op privacy instellingen...

Zie ook: 'Verlies van je kind is grootste nachtmerrie', 8 jaar cel geëist tegen man die Iris doodreed
'Kwestie van tijd'De fatale afloop van dit rijgedrag was volgens het Openbaar Ministerie en de rechter in Breda slechts een kwestie van tijd. W. beging tussen 2009 en 2015 zevenentwintig snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom.

Wachten op privacy instellingen...

Ook reed hij vijftien keer te snel binnen de bebouwde kom en scheurde hij drie keer door rood. De rechter vindt zes jaar cel dan ook bij het gedrag van de verdachte passen. Justitie eiste twee weken geleden acht jaar cel en tien jaar rijontzegging.
TheresialyceumIris van der Landen zat in het vierde jaar van het vwo op Theresialyceum in Tilburg. Het was voor de school de derde keer in vier jaar tijd dat ze te maken kreeg met een verkeersongeval waarbij een leerling om het leven kwam.
Zie ook: Iris van der Landen (14) is derde omgekomen verkeersslachtoffer dat op Theresialyceum Tilburg zat
Net als tijdens de behandeling van de zaak, waren ook dinsdag tijdens de uitspraak veel familieleden, klasgenoten, en vriendinnen van Iris aanwezig. Ze omhelsden elkaar na de uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.