Olympische bitterballen en delicatessen: Maison van den Boer kookt tijdens de Spelen

28 juni 2016 om 21:28
nl
Kok Robert Danse gaat naar Rio de Janeiro om op zijn manier deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hij gaat koken in het Holland Heineken House. Danse werkt voor cateringbedrijf Maison van den Boer in Veghel. "We gaan Braziliaanse producten maken met een Hollandse touch", aldus Danse trots in het programma Onder Ons.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

De opdracht in Rio kreeg het Veghelse bedrijf volgens Danse niet cadeau: "We zijn ruim een jaar lang bezig geweest met de voorbereidingen. Ik ben ook een paar keer naar Rio geweest om te kijken welke producten er te krijgen zijn en wat wij kunnen maken."
FoodbookHet was aan Danse de taak om alle bevindingen samen te vatten in een 'foodbook'. "En dat was een hele onderneming", blikt hij terug.
"Het is niet alleen samenvatten wat er verkrijgbaar is en wie betrouwbare leveranciers zijn maar ook wat we precies gaan maken. En daarvoor moest ik heel veel uitproberen én proeven. Maar gelukkig is proeven wel het mooiste wat er is in mijn vak!"
Bitterballen en krokettenUiteindelijk kwam het foodbook van Danse als winnaar uit de strijd. In het Holland Heineken House gaat het Veghelse bedrijf ontbijt, lunch, diner en feesten verzorgen. Maar uiteraard bieden ze ook puur Hollandse snacks aan als bitterballen, kroketten en stroopwafels. "Die gaan we daar ter plaatse maken met ingrediënten van Nederlandse leveranciers in Brazilië", aldus Danse met enige trots.
Het Holland Heineken House verwacht tijdens de Olympische Spelen zo'n 80.000 bezoekers. Een aantal waar Danse niet van schrikt, sterker nog, hij kijkt er naar uit: "Ik lig niet wakker van 80.000 mensen", zegt hij lachend. "We gaan met vijftien koks en 350 crewleden. Iedereen weet wat hij moet doen, het komt allemaal goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.