Als 9-jarige gevlucht, nu een eigen tandartspraktijk: 'Ik hoop dat mijn ouders trots zijn'

28 juni 2016 om 20:13
nl
Rina Fahkry (29) vluchtte 20 jaar geleden vanuit Afghanistan naar Nederland. Ze studeerde voor tandarts en sinds kort heeft ze in Eindhoven haar eigen tandartspraktijk. Waar een wil is is een weg, is haar motto.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Veel wil ze niet over haar vlucht naar Nederland kwijt. Ja, dat ze samen met vader, moeder en zusje plotsklaps uit Afghanistan moest vertrekken. "Maar ik wil niet achteruitkijken, ik wil vooruit kijken."
ControleHier ging ze naar het gymnasium: "De taal was niet altijd makkelijk." Daarna studeerde ze voor tandarts. "Dat heb ik altijd een boeiend vak gevonden. Ik werk graag met mensen, ben ook goed met m'n handen, dat helpt mee." Sinds een paar maanden heeft ze in Eindhoven een eigen tandartspraktijk. "Ik wil overal controle over hebben. In een eigen praktijk kan dat."
Over een paar jaar hoopt ze enkele tandartsen aan haar praktijk te binden. Ze is trots op wat ze bereikt heeft. "Ik hoop dat m'n ouders ook trots zijn." In haar praktijk helpt ze ook asielzoekers maar over de vluchtelingencrisis wil ze zo goed als niets kwijt. "Ik volg het niet, kijk al jaren geen televisie meer. Ik kan niet tegen de ellende. Ik wil positief zijn. Waar een wil is is een weg, naar dat motto leef ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.