Noodweer op de camping: 'Het waren de engste momenten van mijn leven' - Omroep Brabant

Noodweer op de camping: 'Het waren de engste momenten van mijn leven'

28 juni 2016 om 19:58
Een kapotte receptie, bedrijfsauto’s die door alle deuken meer weghebben van poffertjespannen en koepels die niet meer te redden vallen. Het is slechts een kleine opsomming van de opgelopen schade bij vakantiecentrum De Zwarte Bergen in Luyksgestel. Net als de rest van het dorp is ook het vakantieterrein zwaar getroffen.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Verscholen in de bossen van de Kempen, vlakbij de heidevelden, ligt vakantiecentrum De Zwarte Bergen, een camping van 25 hectare.
“Ik woon hier al zestien jaar en heb nooit schrik gehad. Maar donderdag  tijdens het noodweer beleefde ik een van de engste momenten in mijn leven. Het was beangstigend, doodeng”, vertelt Petra Roussard, medewerkster van het vakantiecentrum in Luyksgestel.
Toercaravans vol deukenAfgelopen maandag en dinsdag is de schade opgenomen. Wat de financiële gevolgen zullen zijn, is nog niet bekend. Het hoogseizoen bij De Zwarte Bergen begint dit jaar pas in juli, er waren voornamelijk senioren aanwezig op het terrein. “Zij hebben toch wel de meeste schade. Denk aan prachtige toercaravans vol deuken en gescheurde voortenten.”
ZIE OOK: 800 van de 1100 huizen in Luyksgestel beschadigd: 'Schade is enorm'
Met man en macht zorgde het personeel er de afgelopen dagen voor dat het vakantieterrein weer is goede staat is. Voor zover als mogelijk in ieder geval. “Bezoekers weten dat ook wij midden in het noodweer zaten. Natuurlijk is de schade op sommige plekken nog zichtbaar, maar we werken 24 uur per dag, 7 dagen in de week om alles zo als goed mogelijk op orde te krijgen.”
Duizenden euro's schadeZelf komt Petra net terug van de garage. Haar gloednieuwe auto moet het helaas ook ontgelden. “Ik heb hem pas anderhalve maand en kreeg net te horen dat de wagen volledig overgespoten moet worden. Dat gaat duizenden euro’s kosten. Gelukkig ben ik verzekerd.”
De eigenaar van het vakantiecentrum is momenteel met vakantie. "Even afkoelen na alle hectiek van de afgelopen dagen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...