Video

'Snel nog even een kaal koppie' en dan kan Timo Roosen zijn debuut maken in de Tour

28 juni 2016 om 21:04
nl
Slechts twee Brabantse wielrenners verschijnen zaterdag aan de start van de Ronde van Frankrijk: Stef Clement uit Made en Timo Roosen uit Goirle. Vooral voor Roosen is dit een bijzonder moment in zijn carrière, het is namelijk zijn debuut in de Ronde van Frankrijk.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Timo Roosen is als renner nog vrij onbekend bij het grote publiek. Maar dat zou wel eens kunnen veranderen de komende weken. Als knecht van de Nederlandse wielerploeg Lotto-Jumbo mag hij naar de Tour de France.
"Misschien kennen mensen mij niet omdat ik nog niet eerder de Ronde van Frankrijk heb gereden", zegt Roosen. "Als je de Tour rijdt, krijg je natuurlijk veel naamsbekendheid. En verder heb ik nog geen profkoers gewonnen. Dat is iets voor de toekomst."
SprinttreinTimo Roosen moet in zijn eerste Tour de Franc vooral sprinter Dylan Groenewegen aan een dagzege helpen. "Dat is voornaamste doel", zegt de wielrenner uit Goirle. "Omdat ik in de sprinttrein zit, is het belangrijk om daar met Dylan te scoren. We gaan in de Ronde van Frankrijk niet makkelijk etappes winnen. maar we gaan er wel voor."
Dat Timo nog niet zo bekend is als wielrenner komt hem nu even goed uit. Hij kan zich in zijn woonplaats Goirle in alle rust voorbereiden op de Tour de France, die zaterdag begint. "Ik heb vandaag nog even getraind om mezelf te prikkelen, verder neem ik rust en ga ik nog even naar de kapper om het koppie kaal te krijgen. Het kan namelijk warm zijn in de Tour."  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.