Wil de echte Dennis Behlau opstaan? Extrema-manager wordt geplaagd door na-aper

28 juni 2016 om 21:53 • Aangepast 21 november 2020 om 09:17
nl
Wil de echte Dennis Behlau opstaan? In de krant wordt de manager van dancefestival Extrema Outdoor geciteerd over drugs op het festival, maar de echte Dennis zegt nooit met de krant gesproken te hebben. Het blijkt te gaan om een man die doet alsof hij Dennis is. Met overtuiging, zo blijkt.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Dennis Behlau van Dancefestival Extrema Outdoor in Best moest wel even achter zijn oor krabben toen hij op het internet het bericht van de krant zag. Het is door het AD, BN DeStem en het Eindhovens Dagblad gebracht. Daarin werd hij geciteerd over een documentaire over de Bredase ex-crimineel John Jansen. Behlau zegt in het artikel niet blij te zijn dat het festival in de documentaire in verband gebracht wordt met drugs.

Wachten op privacy instellingen...

Veel moeite gedaanMaar de echte Dennis Behlau zegt dus helemaal niet met de krant gesproken te hebben. Hoe kunnen ze hem dan toch citeren? Toen Behlau contact zocht met de krant, om zijn verbazing uit te spreken, bleek dat iemand anders zich als hem had voorgedaan. En niet zomaar even. Ook een e-mailadres en telefoonnummer waren op zijn naam gezet. Zelfs de voicemail van de mobiele telefoon was met zijn naam ingesproken.
De krant had daarom ook geen reden om aan te nemen dat het Behlau niet was. De echte Dennis Behlau is nog steeds verbaasd over wat hem is overkomen.
"Natuurlijk heb ik een aantal keren zijn voicemail ingesproken, maar ik krijg geen contact. Alleen de stem van iemand die zegt dat hij mij is. Dat is echt heel vreemd." Dinsdag had hij een gesprek met de politie. Hij wil aangifte gaan doen van identiteitsfraude, smaad en laster. Ook de festivalorganisator Extrema vindt het erg jammer dat ze op deze manier in de media komen. Op deze manier zouden ze nooit de krant te woord staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.