5000 euro boete voor NAC vanwege vuurwerk, spreekkoren en kwetsende spandoeken

29 juni 2016 om 02:53
nl
Naast de sportieve domper hebben de verloren play-offs NAC ook nog een geldboete opgeleverd. Bij het eerste duel tegen Willem II op 19 mei (2-1 winst voor NAC) ging de aanhang van de club uit Breda over de schreef. Tijdens en na het duel staken de supporters vuurwerk af en gooiden ze bekers bier op het veld. De aanklager betaald voetbal legde NAC daarom dinsdag een boete van 5000 euro op.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Ook maakten de fans die voetbalavond zich schuldig aan kwetsende spreekkoren en spandoeken met teksten gericht aan de voetbalbond. NAC heeft besloten de straf te accepteren. “Die keuze is mede gebaseerd op het feit dat bij een beroep ook een zwaardere straf kan worden opgelegd, gelet op enkele voorvallen van het recente seizoen”, legt de Bredase club uit.
Beladen thuiswedstrijdOp 19 mei speelde NAC de beladen thuiswedstrijd tegen Willem II in de finaleronde van de Jupiler League play-offs. Tijdens de wedstrijd werd Willem II-speler Erik Falkenburg enkele keren toegezongen en hingen er spandoeken die volgens de voetbalbond kwetsend waren.
Ook werd er vuurwerk afgestoken op de B-Side en Vak G en werden er bekers met bier richting het veld gegooid. NAC heeft naar eigen zeggen de situatie voorafgaand en tijdens het duel nauwkeurig gevolgd en waar nodig ingegrepen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.