Video

'Je hoeft niet uit Amsterdam te komen om een goeie rapper te zijn', De Reformatie trots op hun roots

29 juni 2016 om 16:00
nl
Tijdens carnaval of vastenavend is het water en vuur tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Maar in de rapscene is er absoluut geen rivaliteit tussen de twee West-Brabantse steden.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Hun woonplaatsen staan niet bekend als het epicentrum van de hiphop. En toch zijn de drie hiphopbroeders Unstoppable Knight (Sven Armstrong), Flow Jo (Johan van de Wiel) en Splint (David Zygmuntowicz) super trots op hun afkomst. "Absoluut, ik ben trots op Bergen op Zoom", zegt Splint.
TweestrijdSplint is trots op z'n roots. "Het is mijn stadje. Ik hou van die stad." Bergen op Zoom, Roosendaal het maakt eigenlijk niet uit voor de rappers. "Eigenlijk voel ik mij West-Brabander", besluit Splint (David Zygmuntowicz).
[Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/747854252534603776]
Rppen over het westen "We hebben een nummer gemaakt over ons gebied. Zuidwestern heet de track", zegt Unstoppable Knight die eigenlijk Sven Armstrong heet. "Het nummer hebben wij gemaakt met rappers uit Etten-Leur, Breda, Oudenbosch, Roosendaal en Bergen op Zoom. Vol met Brabanders en met veel Brabantse accenten."  
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BISpvoc4McQ]
Trots op West-Brabant"We schamen ons niet voor waar we vandaan komen. We zijn trots. In onze nummers rappen we ook over plekken in West-Brabant." Hun nieuwe album Formalitijd is afgelopen zaterdag uitgekomen. Rapper Unstoppable Knight besluit: "Je hoeft niet uit Amsterdam te komen om een goeie rapper te zijn".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.