Video

Yuri van Gelder mijdt Turkije na aanslagen Istanbul

29 juni 2016 om 13:47
nl
Yuri van Gelder uit Waalwijk doet dit weekeinde niet mee aan de internationale wedstrijd om de World Challenge Cup in het Turkse Mersin. Aanleiding is de aanslag in Istanbul, meldt de Nederlandse Gymnastiekunie. De Nederlandse turners hebben daarom allemaal afgezegd.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Naast Van Gelder (ringen) gaan ook Anthony van Assche (ringen), Boudewijn de Vries (voltige en rek) en Glenn Smink (vloer, voltige en sprong) niet naar Turkije. Het viertal zou woensdag vertrekken naar Istanbul en vanaf daar doorvliegen naar de luchthaven van Adana.
In Turkije kwamen dinsdag bij een aanslag 39 mensen om het leven en raakten er zo'n 150 gewond. "Vreselijk", zo zegt Van Gelder. "We vinden veiligheid belangrijk en hebben geen idee in wat voor chaos we daar terecht komen. Daarom hebben we besloten dat het beter is om thuis te blijven."
Het juiste perspectiefVoor de Waalwijker was het toernooi in Turkije belangrijk in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio. "Ik kon me daar nog een keer laten zien voor een internationale jury." Toch vindt Van Gelder dat alles in het juiste perspectief moet worden gezien. "Er zijn bij die aanslagen vele doden gevallen. Dan moet ik me niet druk maken over mijn eigen belangen."
Van Gelder is overigens weer helemaal opgeknapt. Hij liet afgelopen weekeinde het NK liet schieten, omdat hij ziek was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.