Joop Zoetemelk en Erik Breukink blikken terug op Tourstart 1996 in Den Bosch - Omroep Brabant

Joop Zoetemelk en Erik Breukink blikken terug op Tourstart 1996 in Den Bosch

29 juni 2016 om 16:08
nl
Twintig jaar na de start van de Tour de France in Den Bosch komt er op 11 juli in de Gruyterfabriek een speciale wielervavond om terug te blikken op die dag. Oud-renners als Jeroen Blijlevens, Erik Breukink, Michael Boogerd en Joop Zoetemelk zijn door de gemeente Den Bosch uitgenodigd om hun ervaringen te delen over de start van de Ronde van Frankrijk destijds in Brabant.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De Tour de France van 1996 begon op 29 juni in Den Bosch met een proloog die werd gewonnen door de Zwitser Alex Zülle. De dag erna zegevierde in de eerste etappe, Den Bosch-Den Bosch, de Fransman Frédéric Moncassin na 209 kilometer. Beide dagen, en ook de ochtend van de tweede etappe, stond de hoofdstad van Brabant volledig op z'n kop. Een reden om er twintig jaar na dato nog eens op terug te blikken.  
Foto's en videoNaast oud-renners en andere prominenten zijn er tijdens de wieleravond verschillende activiteiten en zullen er foto's en video's van de start van de Tour de France in den Bosch getoond worden. De Gruyterfabriek is 11 juli geopend vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.