Amper vacatures voor starters in Tilburg, concurrentiestrijd onder net-afgestudeerden - Omroep Brabant

Amper vacatures voor starters in Tilburg, concurrentiestrijd onder net-afgestudeerden

29 juni 2016 om 16:46
nl
Starters die een baan zoeken in de gemeente Tilburg komen moeilijk aan werk omdat er weinig passende vacatures zijn. Maar 1 op de 134 aanbiedingen is specifiek gericht op beginnende arbeidskrachten. Dat blijkt uit een analyse van vacaturedatabank Adzuna.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Bij het onderzoek heeft de organisatie gekeken naar 180.000 vacatures. Daarvan bleken zo’n 3.000 speciaal gericht op net-afgestudeerden. Er is niet gekeken naar sector of bedrijfstak.
Tilburg slecht, Breda gemiddeldAdzuna heeft het aantal vacatures voor starters vervolgens vergeleken met het totale aantal vacante posities in de dertig grootste gemeenten van Nederland. Gemiddeld blijkt 1 op de 61 vacatures uitdrukkelijk bestemd voor mensen die net een diploma hebben.
Tilburg moet het in de resultaten van Adzunda stellen met een schamele zevende notering in de lijst slechtst scorende gemeenten. Iets beter is het gesteld in Breda en Eindhoven waar 1 op 91 en 1 op de 70 vacatures aansluit op het profiel van een starter.
Flinke concurrentieDoor een schaarste aan vacatures krijgen afgestudeerden te maken met flinke concurrentie in de zoektocht naar een baan. Het best scoort Delft met een score van 1 op de 31. Onderaan de lijst staat Ede waar 1 op de 386 vacatures geschikt is voor een starter.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5773c48fa1fb7]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.