Omstreden puppyhandelaar uit Hapert krijgt in beslag genomen hondjes weer terug - Omroep Brabant
Video

Omstreden puppyhandelaar uit Hapert krijgt in beslag genomen hondjes weer terug

29 juni 2016 om 20:38
nl
De omstreden puppyhandelaar uit Dalem bij Hapert krijgt de honden die drie maanden geleden bij een politieactie in beslag zijn genomen terug. Dinsdag en woensdagmiddag zijn al dieren in een busje onder politiebegeleiding teruggebracht. Donderdag komen de laatste honden terug.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

In april zijn bij de handelaar Puppy Point 89 pups in beslag genomen. De politie viel toen samen met de belastingdienst, de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij de hondenhandelaar binnen. Er werd niemand aangehouden.
Slechte reputatiePuppypoint heeft een slechte reputatie. Zo zouden dieren niet zijn juist zijn gevaccineerd. Ondanks dat het op internet regent van de klachten heeft de handelaar nu, bij gebrek aan bewijs, toch de honden teruggekregen. Vijf puppy’s zijn inmiddels overleden. De rest is gezond verklaard.
Fysiek bedreigdToen Omroep Brabant woensdag de aankomst van de honden filmde, ontstond een grimmige sfeer. De handelaar bedreigde samen met zijn vader de cameraman. Tussenkomst van de politie voorkwam dat er klappen vielen.
Volgens buurtbewoners zijn er al acht jaar problemen bij de handelaar in Dalem. "Mensen die een hondje terug willen brengen, komen er niet meer binnen", zegt een man uit de buurt. Hij zegt dat het anders zo rustige gehucht Dalem de puppyhandel helemaal beu is en hoopt dat die ooit vertrekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.