Rabobank wil door noodweer getroffen boeren en tuinders helpen

29 juni 2016 om 17:51
nl
De Rabobank wil de Brabantse en Limburgse boeren en tuinders tegemoetkomen, die schade hebben geleden door het noodweer van vorige week. De bank bekijkt of klanten met schade onder meer een overbruggingskrediet kunnen krijgen of de mogelijkheid om aflossingen uit te stellen.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Het noodweer met vuistgrote hagelstenen zorgde donderdag voor een enorme ravage bij boeren en tuinders in Noord-Brabant en Limburg en meer dan 100 miljoen euro schade.
De Rabobank is een belangrijke financier van de agrarische sector en wil de getroffen ondernemers op de korte termijn bijstaan om financiële problemen te kunnen voorkomen en verlichten.
Geen Haagse hulpVanuit Den Haag komt geen geld voor de gedupeerden. "Boeren moeten en kunnen zich hiervoor verzekeren", zei een woordvoerder van staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) woensdagochtend. "Bovendien hebben wij het geld niet."
De SP in de Tweede Kamer heeft woensdag vragen gesteld ) aan de staatssecretaris en de minister van Economische Zaken over de grote schade door hagel in Zuidoost-Brabant. De fractie wil weten of de overheid hulp biedt.

Al het nieuws over het noodweer in Zuidoost-Brabant vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/noodweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.