Video

Jonge jongens vernielen graven en beelden op kerkhof, getuige volgt hen naar huis

30 juni 2016 om 10:17 • Aangepast 21 november 2020 om 09:15
nl
Op het kerkhof in Liessel zijn woensdagavond vernielingen aangericht. “Grafstenen zijn vernield en er zijn beelden kapotgemaakt”, vertelt Ruud Rooijakkers. Zijn kindje ligt op het kerkhof begraven.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De vernielingen werden rond halfzeven opgemerkt door een passant. Hij hoorde ‘geklingel’ op het kerkhof aan de Hoofdstraat en besloot een kijkje te nemen. De man betrapte twee jonge jongens op heterdaad. “Het zou gaan om jongens van 8 of 9 jaar oud, begreep ik”, aldus Rooijakkers.

BeeldmateriaalDe jongetjes zouden een valse naam hebben opgegeven toen ze betrapt werden, waarna ze naar huis gingen. De passant achtervolgde de jongens en belde vervolgens aan bij hun ouders. De voorbijganger zou over beeldmateriaal beschikken waarop te zien is hoe de jongens vernielingen aanrichten.
“We willen met gedupeerden een collectief vormen om aangifte te doen”, laat Rooijakkers weten. “De politie heeft geadviseerd om ons bij de pastoor te melden, zodat hij namens ons allemaal aangifte kan doen.”
Schade onbekendHoe groot de schade precies is, weet Rooijakkers niet. “Het grafsteentje van mijn kindje is niet kapot, daar is alleen wat vanaf gegooid. Maar ik weet niet hoe het bij andere graven is. Toen ik bij het kerkhof kwam, schemerde het al. Ik kon het niet goed zien.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.