'Alle puppyhandelaren in kaart brengen', VVD vreest imagoschade door malafide bedrijven - Omroep Brabant

'Alle puppyhandelaren in kaart brengen', VVD vreest imagoschade door malafide bedrijven

30 juni 2016 om 10:08
nl
De VVD Brabant heeft Statenvragen gesteld over de 89 in beslag genomen puppy's die afgelopen dinsdag en woensdag voor een deel zijn teruggegeven aan een handelaar uit Hapert. Dat doet de partij naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Brabant. De dieren waren in beslag genomen na invallen in april. Volgens de VVD maken steeds meer mensen zich druk over malafide hondenhandelaren.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De partij roept de provincie daarom op om in kaart te brengen of alle hondenhandelaren voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Verder vraagt de partij zich af of de provincie weet hoeveel handelaren er in Brabant zijn. De VVD wil ook van de provincie weten wat de gevolgen van de imagoschade zijn voor de bedrijfstak in Brabant.
LEES OOK: Brabant spil in grootscheepse puppyhandel: dierenartsen spreken van maffiapraktijken
Donderdag krijgt handelaar Puppy Point uit Hapert de laatste puppy's terug. In april zijn bij die handelaar 89 pups in beslag genomen. De politie viel toen samen met de Belastingdienst, de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij de hondenhandelaar binnen. Er werd niemand aangehouden.
De eigenaar van de hondjes vertelde eerder tegen Omroep Brabant dat hij 'er helemaal klaar meer is' en het gros van de dieren terugbrengt naar een dierenarts in Hongarije. “Die moet maar kijken wat hij ermee doet. Wat ik met de rest van de honden ga doen, weet ik nog niet. Misschien schenk ik ze wel aan een goed doel.”
Fysiek bedreigdToen Omroep Brabant woensdag de aankomst van de honden filmde, ontstond een grimmige sfeer. De handelaar bedreigde samen met zijn vader de cameraman. Tussenkomst van de politie voorkwam dat er klappen vielen.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.