Noodweer zorgt voor bijna 100 miljoen aan schadeclaims bij Interpolis

30 juni 2016 om 10:35
nl
Bij verzekeraar Interpolis in Tilburg is tot nu voor bijna honderd miljoen euro aan schade gemeld na het noodweer van vorige week donderdag in met name het zuidoosten van onze provincie. Dit bedrag noemde schade-expert van de verzekeraar Jerome Bongers donderdagochtend.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Er komen volgens de expert nog altijd meldingen binnen van schade door de enorme hagelstenen die onder meer Luyksgestel en Someren troffen. Het bedrag zal volgens hem dus nog oplopen. De verzekeraar is nog altijd druk met het krijgen van een overzicht van de totale schade, zo laat hij weten.  
LEES OOK: Telefoon schadeverzekeraars staat roodgloeiend na noodweer, miljoenen aan schade gemeld
Het kan volgens de schade-expert zeker nog wel enkele weken tot maanden duren voordat alle problemen als gevolg van de megahagel zijn opgelost. "Het duurt langer dan men gewend is", zegt hij. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die hun dak provisorisch hebben gedicht.
Het duurt allemaal langer omdat er in veel gevallen sprake is van asbest in daken. Dit opruimen is specialistisch werk. De kosten van het opruimen hiervan worden volgens de schade-expert overigens 'in de regel gedekt'.  
LEES OOK: Luyksgestel is nog lang niet af van kapotte daken: asbestplaten houden reparatie tegen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.