Video

Basisschoolkinderen krijgen weer les na noodweer... op vijf verschillende plekken

30 juni 2016 om 12:37
nl
De kinderen van basisschool De Klepper in Luyksgestel gaan sinds donderdagmorgen weer naar school. Het gebouw van De Klepper is door het noodweer van vorige week onbruikbaar. Dus nu worden de kinderen met bussen naar noodlocaties in de buurt gebracht, tot de zomervakantie. De leerlingen worden verspreid over vijf verschillende locaties in de gemeente Bergeijk.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Maar volgens directeur Leon Willemstein van De Klepper komen de kinderen niks tekort. "Maar het is natuurlijk wel anders dan wanneer we gewoon op onze eigen school zitten. Het is een beetje behelpen. Er zijn op de andere locaties geen computers voor ons. Het digibord is er niet, dus het zal anders zijn."
LEES OOK: Geen les meer in basisschool De Klepper in Luyksgestel na megahagelbui
In één lange rij lopen de kinderen iets voor half negen naar de bussen. Het voelt als een schoolreisje. "Maar het is ook wel gek om nou naar een andere school te gaan", zegt één van de kinderen.
MusicalDe kinderen van de bovenbouw gaan naar een noodlokaal in Weebosch. Juf Sandra van den Akker staat voor de klas.
"Het is even wennen, maar ook wel weer een uitdaging. Het is gelukkig een grote ruimte, dus we kunnen ook de musical oefenen. Want daar gaan we wel voor, dat die nog steeds doorgaat. We gaan er iets van maken met elkaar."
Maria-basisschool SomerenDe Maria-basisschool in Someren blijft nog tot maandag dicht. De leerlingen worden via WhatsApp-groepjes van ouders bij elkaar opgevangen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.