Roestvrij staal moet weg uit binnenbaden na zwembaddrama Reeshof

30 juni 2016 om 14:18
nl
Overdekte zwembaden krijgen tot eind dit jaar de tijd om te onderzoeken of er gevaarlijk roestvrij staal is toegepast. Eigenaren zijn verplicht het te vervangen of weg te halen. Dat heeft minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst donderdag gezegd. Aanleiding voor de maatregel is de dood van een baby in zwembad De Reeshof in Tilburg.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In november 2011 raakte de vijf maanden oude Rosalie in het zwembad levensgevaarlijk gewond toen er twee luidsprekers van het plafond vielen. Het meisje overleed korte tijd later. Haar moeder raakte gewond aan haar hoofd en been.
ChloorluchtDe luidsprekers waren vastgemaakt met bouten van een bepaald soort roestvrij staal dat niet bestand bleek tegen chloorlucht. De overdekte zwembaden zijn vanaf vrijdag verplicht te bewijzen dat dergelijk gevaarlijk roestvrij staal niet meer aanwezig is.
Uit eerder onderzoek bleek dat naar schatting 67 procent van de binnenbaden het materiaal gebruikt. In Tilburg bleek de gemeente al jaren op de hoogte te zijn dat de bouten van de boxen een risico vormden. Desondanks gebeurde er niets.
BoeteHet Openbaar Ministerie eiste eerder deze maand 60.000 euro boete tegen de gemeente wegens nalatigheid. Volgende week dinsdag doet de rechtbank uitspraak.
Zie ook: Zwembaddrama Reeshof in Tilburg: 60.000 euro boete geëist tegen gemeente

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.