Duizenden, door noodweer beschadigde auto's gescand in grote fabriekshal

30 juni 2016 om 17:02
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Verzekeraar Interpolis haalt speciale schadescanner naar Brabant om sneller hagelschade op te nemen
Duizenden door het noodweer beschadigde auto's gaan de komende dagen door de scan in Helmond. Verzekeringsmaatschappij Interpolis uit Tilburg heeft hiervoor een fabriekshal afgehuurd.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Een schade-expert heeft bijna een uur nodig om de schade op te nemen, maar met de scanner gaat dat binnen een paar minuten", zegt Rita Schepers van Interpolis. Het is de eerste keer dat zo'n scanner, die uit Duitsland komt, in Nederland wordt gebruikt.
De meeste auto's die binnenrijden, hebben tientallen deukjes door hagelstenen. Met het blote oog zijn die niet altijd goed te zien, maar de scanner detecteert ze feilloos. Na de scan kan meteen een afspraak gemaakt worden met een schadebedrijf. Zo kunnen de duizenden schadegevallen snel worden afgehandeld.
Total lossEen jonge vrouw uit Valkenswaard heeft voordat haar auto door de scan gaat, gehoord dat die waarschijnlijk total loss is. Maar na de scan blijkt tot haar grote opluchting dat haar Volvo toch gerepareerd kan worden: "Ik reed op de A67 toen de hagelbui losbarstte. Er zitten overal deukjes en de ruit is bechadigd. Maandag kan die naar het schadebedrijf."

Wachten op privacy instellingen...